S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Znanstvena revija Ars Mathematica Contemporanea uvrščena na prvo mesto med znanstvenimi publikacijami v Sloveniji v letu 2014

Znanstveno revijo Ars Mathematica Contemporanea - za katero izvajamo tehnično podporo uredniškemu procesu - je portal SCIMAGO uvrstil na prvo mesto med znanstvenimi revijami v Sloveniji v letu 2014

Reviji Ars Mathematica Contemporanea (AMC), ki jo Univerza na Primorskem izdaja v sodelovanju z Društvom matematikov, fizikov in astronomov Slovenije ter Inštitutom za matematiko, fiziko in mehaniko Ljubljana, podjetje Abelium s svojim raziskovalnim programom »Enciklopedija grafov z zbirko oblačnih orodij za analizo in vizualizacijo velikih omrežij« nudi podporo in tehnično nadgradnjo spletnemu portalu, ki podpira uredniški proces omenjene publikacije. 

Ars Mathematica Contemporanea objavlja vrhunske znanstvene prispevke iz sodobne matematike, ki izhajajo iz diskretne in uporabne matematične paradigme. Daje prednost temam, ki združujejo vsaj dve različni področji matematike, še posebej podpirajo objave raziskav, kjer se diskretna matematika križa z drugimi vejami matematike, kot so algebra, geometrija, topologija, teoretično računalništvo in kombinatorika.

Vse to so razlogi da revijo AMC portal SCIMAGO uvršča na 1. mesto med znanstvenimi revijami v Sloveniji v letu 2014, ter na 6. mesto revij v Vzhodni Evropi, na področjih »Algebra in teorija števil« ter »Diskretna matematika in kombinatorika« kjer se v letu 2014 uvršča v prvo četrtino revij na tem področju.

Uredniški ekipi ob omenjenih dosežkih čestitamo in ji želimo še naprej uspešno delo!