S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Ustanovljen je Center odličnosti InnoRenew CoE

Abelium kot član živega laboratorija »Living Laboratory InnoRenew CoE« pozdravlja izjemen uspeh Univerze na Primorskem s partnerji, ki so bili uspešni na evropskem projektu pridobivanja sredstev za ustanovitev Centra odličnosti InnoRenew CoE

Evropska komisija je prepoznala potencial projekta vzpostavitve Centra odličnosti za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja (InnoRenew CoE). Projekt želi transformirati Slovenijo v družbo, ki je osredotočena na trajnostni razvoj, ciklično gospodarstvo, blaginjo ljudi ter uporabo njenih obnovljivih virov in sredstev. Vrhunska evropska ustanova za raziskave in razvoj ter prenos inovacij v industrijsko prakso, ki bo v projektu delovala kot mentorska institucija, je inštitut »Fraunhofer Institute for Wood Research – Wilhelm-Klauditz-Institut« (WKI). 

Konzorcij slovenskih partnerjev, skupaj s člani živega laboratorija, ki ga vodi Univerza na Primorskem, želi omogočiti preboj Slovenije na vodilno mesto v Evropi na področju trajnostnega gradbeništva z razvojem novih, pametnih, trajnostnih in modernih bivalnih okolij, primernih za vse generacije.

Več o projektu: http://innorenew.eu/sl