S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Abelium sodeluje v prestižnem projektu H2020 MSP-2 konzorcija pod vodstvom podjetja GoOpti d.o.o.

Uspešno smo se prijavili na MSP-2 razpis EU okvirnega programa za raziskave in inovacije Obzorje 2020. Program Obzorje 2020 je finančni instrument Evropske komisije, ki poteka od leta 2014 do leta 2020. Njegov novi okvirni program za raziskave in inovacije je del prizadevanj za novo rast in delovna mesta v Evropi. Naš predlog z naslovom "GoOpti - donosen, pameten in profesionalen DRT na dolge razdalje", ki je prej dobil dva pečata odličnosti, je bil izbran za financiranje v juliju 2016.

Abelium sodeluje v prestižnem projektu H2020 MSP-2 konzorcija pod vodstvom podjetja GoOpti d.o.o.

Projekt je sofinanciran s strani Okvirnega programa EU za raziskave in inovacije - Obzorje 2020; št. pogodbe 726547.

Ogromna širitev letalskega prevoza, ki jo je povzročila deregulacija EU komercialnega zračnega trga je prinesla pomembne koristi, ampak samo za nekatere Evropejce. Državljani iz več kot 500 obrobnih območjih nimajo enostavnega dostopa do večjih letališč, saj je zelo težko zgraditi uspešne prevozne linije na teh dolgih razdaljah. GoOpti je zgrabil to priložnost, zagnal prvi dobičkonosen prevoz odziven na povpraševanja (DRT) za dolge razdalje in pretresel trg z dvema novostma: dinamičnim določanjem cen in zagotovitvijo voženj poklicnim voznikom.

Ambicija GoOpti je zgraditi globalen DRT za dolge razdalje, ki vključuje razvoj več-lokalne digitalne tržnice v sedmih najbolj perspektivnih držav EU. To je zelo zahtevno zaradi razdrobljenih in različnih socialnih, političnih in zakonodajnih okolij. Projekt se osredotoča na ukrotitev povečane kompleksnosti z dodajanjem izvirnih trgov in s potrjevanjem inovativnega poslovnega modela, ki ga dokazujejo na oddaljenih območjih. Zgradili bomo obvladljivo strategijo, podprto s podatkovno usmerjenim pametnim DRT-jem. Poleg tega projekt predstavlja velik korak k enotnemu evropskemu prometnemu prostoru, povečanju mobilnosti, povezovanju ljudi in krajev ter trajnosti prevozov in okolja.